Söylenti: Mafia 3'ün Yapımı Sıfırdan Başlıyor!

Samet Konuksal


    Oyun dünyasının isabetli sızıntı ve söylentilere imza atan ismi Superannuation, Twitter hesabı üzerinden Mafia 3 ve 2K Czech'in durumuyla ilgili yeni bilgilere yer verdi. Hatırlarsanız 2K Czech'in kapatılacağının açıklandığı gün, ekibin önemli isimlerinin Amerika'daki bir stüdyoya taşınacağı belirtilmişti. Superannuation'un yazdıkları da bunla örtüşür durumda.
 
    Kendisinin edindiği bilgilere göre Mafia 3, ilk olarak yeni nesil konsolların çıkış dönemine planlanıyordu. Take Two, GTA V'in başarısının ardından yeni nesildeki başka bir açık dünya oyununun da ilgi göreceğini düşünerek bu işe koyulmuş. Fakat 2011'de yaşanan işten çıkarmalardan sonra 2K Czech bir türlü toparlanamamış ve bu duruma gelinmiş. 
 
    Ortaya çıkan bilgilere göre Mafia 3'ün yapımı, 2K San Francisco çatısı altında devam edecek. Buradaki ekibin önderliğini, daha önce BioShock Infinite ve Gears of War serilerinde çalışmış Rod Fergusson yapacak. 2K San Francisco'da, 2K Czech'te geri kalan bazı önemli isimler de görev alacak. Ancak firma, Mafia 3'e Prag'lı stüdyonun kaldığı yerden değil, sıfırdan başlayacak. Zira belirtilenlere göre 2K Czech'in üzerinde çalıştığı Mafia 3, ekipten önemli isimlerin ayrılmasından sonra pek de iyi yerlere gelemedi.
 
    Peki gelelim önemli bir noktaya. Superannuation'un yazdıklarına neden inanmalıyız? Bildiğiniz gibi 2K Czech'in kapanış haberleri 10 Ocak'ta ortaya çıkmıştı. Superannuation'a ise bu bilgiler, 7 Ocak'ta bilinmeyen bir kişi tarafından Twitter aracılığıyla verilmiş.