Çocuğa Zorla GTA IV Oynatan Adam Tutuklandı

Samet Basri Taşlı

    
     Japonya'da 28 yaşında bir adam polisler tarafından tutuklandı. Suçu ise bir ortaokul öğrencisine, çocuğun rızası olmadan Grand Theft Auto IV oynatmak.
 
     Hemşire olarak çalışan 28 yaşındaki Maasa Kawabata, eşinin bir önceki evliliğinden sahip olduğu 9 yaşındaki oğluna zorla GTA IV oynattığı için tutuklanıyor. Yetkililer şüphelinin oyunu çocuğa iki veya üç haftadır oynattığını söylüyor. Annesinin evde olmadığı zamanlarda, günde iki veya üç saat boyunca oynatıyor. Kawabata ise "Oyunu ona zorla oynatmadım." diyerek kendini savunuyor.
 
     Grand Theft Auto IV oyunu Japonya'da "Z" etiketi ile satılıyor. Yani oyunu 18 yaşından küçüklerin alması ve oynaması yasak.
 
     Ekim 2012 yılında evlenen çift Kasım ayında birlikte yaşamaya başlıyor. Medyada çıkan haberlere göre, Kawabata çocuğa "aptal" "geri zekalı" gibi isimler ile sesleniyor, hatta annesi yokken ölmesi gerektiğini bile söylüyor. Geçtiğimiz Nisan ayında ise çocuk baş ve karın ağrısı, kusma gibi sorunlar yaşamaya başlıyor. Bunun üzerine anne çocuğunu alıp evi terk ediyor. Daha sonra doktorlar çocuğun problemlerinin oyunu oynamaktan kaynaklı stres sebebiyle olduğu teşhisini koyuyorlar. Haziran ayında anne tarafından polise şikayet edilen Kawabata bu gün polis tarafından tutuklanıyor.
 
     Haberlerde babanın çocuğa olan davranışlarından çok, Grand Theft Auto IV oynamanın yarattığı stresten bahsediliyor. Suç yine oyunlara kalıyor.