Elder Scrolls Online'ın Bütçesi 200M. Dolar!

Samet Konuksal


    ZeniMax Online Studios'un PC için geliştirmeye başladığı The Elder Scrolls Online'ın PS4 ve Xbox One için de çıkacağı açıklanmıştı. Oldukça riskli bir markete adımını atmaya hazırlanan Bethesda cephesi, ilk MMO'su için ne kadar bütçe ayırdı dersiniz?
 
    Daha önce birçok isabetli sızıntılarda ismini okuduğumuz Kotaku'nun 'Superannuation' nickli yazarı, Twitter üzerinden yeni bir sızıntıyı aktardı. Superannuation'un belirttiklerine göre The Elder Scrolls Online'ın bütçesi 200 milyon dolarmış. 
 
   200 milyon dolar... Yani Electronic Arts'ın senelerce büyük umutlarla hazırlandığı Star Wars: The Old Republic'in bütçesiyle aynı. İki oyunun benzer tek noktası bu değil. Hem SWTOR, hem de TESO, Hero Engine'in gelişmiş haliyle, yani aynı temel üzerinde geliştirildi.
 
    Star Wars: The Old Republic tarafına baktığımızda, MMO tarihinin en çabuk düşüşlerinden birini yaşayan oyunu görüyoruz. Elder Scrolls Online tarafındaysa, beta döneminden gelen kötü yorumları... Bakalım bütçesi ve oyun motoru aynı olan oyunların kaderi de aynı mı olacak?
 
    Şöyle ufak bir hatırlatma yaparsak, şimdiye kadar bir oyuna ayrılmış en büyük bütçe olan 265 milyon dolarla GTA V karşımıza çıkıyor. İkinci sırada, Elder Scrolls Online'la aynı bütçeye sahip Star Wars: The Old Republic bulunuyor. The Elder Scrolls V: Skyrim'in pazarlama ve gelişim bütçesi ise toplamda 95 milyon dolardı.