Xbox One'ın Sıcaklık Değerleri Normal Görünüyor

Samet Konuksal


    Hatırlayacağınız üzere Microsoft, bu nesilde aşırı sıcaklıktan kaynaklanan üç kırmızı ışık hatasından çok çekmişti. Yeni nesilde ise firma, konsolun büyüklüğünü bir kenara bırakıp, soğutma unsuruna yoğunlaşmıştı. Firma, bunun sonucunu elde etmiş görünüyor.
 
    Planet Extech isimli site, Xbox One ve PS4 için sıcaklık testi yaptı. Yapılan testlerin sonucunda Xbox One'ın en sıcak değerleri, PS4'e oranla 10-14 derece arasında daha soğuk göründü. Belirtilenlere göre yazılım güncellemesi sırasında Xbox One'da konsol en yüksek 30 dereceyi, güç kaynağı ise 18 dereceyi gördü. Tanıtım filminde ise sıcaklık konsolda 32 dereceye, güç kaynağında ise 28 dereceye çıktı.
  
    Gelelim işin önemli kısmına. 2.5 saatlik Dead Rising 3'ün ardından konsol 46 dereceyi, güç kaynağı da 39 dereceyi gördü. Site yetkililerini en çok şaşırtan şey ise Kinect oldu. Bütün bu işlemlerin sırasında Kinect, 42 dereceye kadar çıkmış. Ki biliyorsunuz Kinect'in Dead Rising 3'te önemi pek fazla yok.
 
   Aynı sitenin geçen hafta yayınladığı testlerde PS4'ün sıcaklık değerleri, 3 saatlik Killzone'un sonucunda 56 dereceyi görmüştü. Tabii bunda konsolun küçük yapısı ve güç kaynağının da kasanın içerisinde yer alması önemli yer oynuyor.