Left 4 Dead 3'ten Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Samet Konuksal


    Yapımcı ekipler oyun geliştirirken, oyunlardaki hataları özel Bug Tracker programlarıyla birlikte birbirlerine aktarırlar. Valve'ın Bug Tracker programına ise geçtiğimiz gün içerisinde yeniden erişim sağlandı. Bu programda yer alan proje listesinde Half Life 3, Left 4 Dead 3 ve Source 2'ye rastlandı.
 
    Valve'ın Bug Tracker programından geçtiğimiz yaz aylarında da bir sızıntı olmuştu ve Left 4 Dead 3 üzerinde çalışan kişi sayısı 40 olarak gösterilmişti. Dün gece yapılan sızıntıda ise listenin 71 kişiye çıktığı görüldü. Oyunla ilgili çalışan 71 kişi arasında ise önemli isimlere rastlandı.
 
     Alınan bilgilere göre Valve oyunlarının müziklerinde karşımıza çıkan Mike Morasky(Team Fortress 2, Portal 2) ve Kelly Bailey(Half Life, Half Life 2)'in haricinde ilk BioShock oyununun müziklerini yapan Emily Ridgway de Left 4 Dead 3'ün müzikleri üzerinde çalışıyor. Geliştirme ekibinde ise önemli isim olarak Portal 2'nin baş tasarımcısı Josh Weier'in haricinde System Shock, Ultima, Thief ve Deus Ex serilerinde çalışmış Doug Church'u görüyoruz.
 
    Bu bilgilere resmi gözle bakmak halen zor. Ancak detayların Valve içerisinde kullanılan bir programın sızmasıyla birlikte geldiğini tekrardan hatırlatalım.