Xbox One'dan Bağımsız Oyunlara Tam Destek

Gökhan Yılmaz

 
     Microsoft, oyunlarını Xbox One için de yapmak isteyen yapımcılar için The Independent Developers @ Xbox adında yeni bir program duyurdu. Bu program sayesinde oyun yapımının Xbox 360'dakinden daha kolay erişilebilir olmasını planlıyorlar.
 
     Bugünden itibaren yapımcılar program için başvuruda bulunarak kayıtlı bir yapımcı olabilir ve hemen iki adet Xbox One yapımcı kitine sahip olabilirler, hem de hiç bir ücret ödemeden. İsterlerse bodrum katlarında tek başlarına oyun geliştiriyor olsunlar, isterlerse de dev bir oyun stüdyosu olsunlar.
 
     Fakat önem verilen şey orijinallik, kesinlikle kopyala-yapıştır şeklindeki işlere ve saçma içeriklere izin verilmeyecek. Örneğin Apple Store'daki osurma programları örnek verilerek bu tip içeriklerle dolu bir platform değil de, bağımsız yapımcıların gerçekten oyunculara ulaşabilecekleri bir sistem olacağı söyleniyor.
 
     Şimdiden Minecraft yapımcısından Cobalt isimli bir platform oyunu ve SpyParty gibi uzun süredir PC için geliştirilen bağımsız oyunlar Xbox için duyuruldu bile.