Battlefield 4'ün Sınıfları Detaylandı

Samet Konuksal


    Sınıf tabanlı multiplayer sistemiyle takım oyununu ön plana çıkarmayı amaçlayan Battlefield serisinin en yeni oyunu Battlefield 4'ün sınıfları detaylandı. DICE, yayınladığı yeni blog mesajında Battlefield 4'ün sınıflarını anlattı.
 
    Belirtilenlere göre Battlefield 4'teki sınıflar, Battlefield 3'tekilerle aynı olacak. Ancak bu kez sınıflar daha yoğun içerikle karşımıza çıkacak. Örneğin oyundaki Engineer sınıfına Battlefield 4'le birlikte daha fazla anti-taşıt silahı eklenecek. Serinin eski oyunlarından bazı roketatarları gördüğümüz bu sistemde silahların vurduğu hasar artacakken, isabetli atış yapmak da zorlandırılacak.
 
    Battlefield 4'ün bir diğer sınıfı Support ise ofansif tarzını koruyacak. Support sınıfı Battlefield 4'te C4 ve Claymore gibi patlayıcılara sahip olan sınıf özelliğini taşıyacak. Bunların haricinde Support sınıfına daha ağır hasar vermesi için XM25 silahı eklenecek. Ayrıca mortar sistemi de bu sınıfın daha işlevsel hale gelmesi için yeniden tasarlanacak.
 
    Battlefield 4'ün üçüncü sınıfı Recon, oynanış tarzı açısından bir yeniliğe uğrayacak. Battlefield 4'te Recon, Battlefield 2 tarzı daha hareketli bir sınıf olacak. Recon sınıfının dürbünlülerinin hepsi oynanış açısından tamamen baştan tasarlanacak. Ayrıca bu sınıflara yeni aksesuarlar eklenecek.
 
    Son sınıfımız Assault ise en az değişiklik alan sınıf olarak belirtiliyor. Battlefield 2'den Battlefield 3'e geçişte büyük değişiklikler alan Assault sınıfı için DICE, gelen olumlu yorumlardan dolayı yeni oyunda fazla değişiklik yapmamış.