Oyunda Şaka Yaptı, Hapishanelik Oldu

Samet Konuksal


    Multiplayer oyunculuğun son yıllarda daha geniş bir kesime hitap ettiği malumunuz. Oyun dünyasının önemli multiplayer oyunlarından League of Legends'de oldukça ilginç şeyler yaşandı. Teksaslı bir oyuncu, oyunda yaptığı şaka yüzünden hapishanelik oldu.
 
    Belirtilenlere göre Justin Carter isimli oyuncu, League of Legends'de yazdıkları yüzünden Mart ayından beri hapishanede tutuluyor. Eğer mahkeme Carter'ı suçlu bulursa kendisini 8 yıllık bir hapis hayatı bekliyor olacak. 
 
    Bütün olaylar, Carter'ın yazdığı şu cümlelerin altından çıkmış; "Beni sinirlendirdiniz. İçi çocuk dolu bir okulu basıp çocukların atmakta olan kalplerini teker teker yiyeceğim.". Carter, bu cümlelerin hemen ardından gülme anlamına gelen 'lol' ve şaka yaptığı anlamına gelen 'jk' kısaltmalarını kullansa da, polisi arayan Kanadalı davacı, işi gerçekten ciddiye bindirmiş.
 
    Carter'ın davasında ilk kez 1 Temmuz tarihinde mahkemeye çıkılacak. 19 yaşındaki Justin Carter, bu ilginç dava sonucunda 8 yıllık hapis cezası yer mi, bunu gerçekten merak ediyoruz.