Dark Souls II'de Denge Unsuru Çok Önemli

Alkan Adakaner


     Dark Souls ve Demon's Souls oyunlarını değerli kılan etmenlerden birisi de denge unsurlarının oldukça iyi bir şekilde ayarlanmasıydı. Dark Souls'ta yapılan güncellemelerle silah, kalkan ve zırhların dengelerinin ayarlandığını görmüştük.
 
     Mart 2014'te piyasaya çıkacak olan Dark Souls II'de de denge unsuru önemli bir yer kaplayacak. Serinin yeni yönetmeni Yui Tanimura, oyunun zorluğunun dozunun tutturulması ve hilesiz bir yapısı olması için denge konuları üzerinde yoğun çaba sarf ettiklerini söylüyor.
 
    Dark Souls II'de oyunculara kolay bir yapım sunmak istemediklerini de belirten yetkili, bir düşmanı öldürdükten sonra bundan keyif duyulmasını istiyor. Bu nedenle de denge unsurunun oyunun en önemli kısmı olduğunu belirtiyor.
 
     Oyuncuların en çok korktuğu şeyin Dark Souls II'nin herkese hitap edilmesi uğruna kolay bir oyuna dönüştürülmesi olduğunu biliyoruz. Geliştiriciler bu konuda kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini söylüyorlar. Dark Souls II'nin zorluğu serinin önceki oyunlarını aratmayacak.