MS'den Geri Adım: Xbox One'da Kıstılamalar Kalktı!

Samet Konuksal


    Microsoft'un Xbox One duyurusuyla birlikte sahip olduğu tutum, herkesin eleştirisini toplamıştı. Xbox 360 kullanıcıları dahil büyük bir kesimden eleştiri oklarını çeken Microsoft'tan geri adım geldi. Xbox One'daki kısıtlamalar resmi olarak kaldırıldı!
 
    Xbox markasının resmi sitesinden gelen açıklamalarda, "Müşteri kesimimizden gelen olumsuz geri dönüşler sonrasında bazı kararlarımızı değiştirdik." cümlesi yer alıyor. Açıklamalarda gördüğümüz değişiklikler ise sırasıyla şu şekilde;
 
- Artık zorunlu internet bağlantısı gerekmeyecek.
   Müşteriler, sadece Xbox One'ın kurulumunda internete girmek zorunda kalacaklar. Sonrasında istedikleri yerde, istedikleri şekilde Xbox One'ı oynayabilecekler. Ayrıca 24 saat kuralı olarak tanımladığımız 24 saatte bir internete bağlanma zorunluluğu da ortadan kalkacak.
 
- Bütün oyun diskleri aynen Xbox 360'taki gibi oynanacak.
    Oyunlarınızı aktivasyon sürecinden geçirmenize gerek yok. Ayrıca oyun takası, ikinci el ve oyun kiralamalara gelen sınırlandırmalar da tamamen kalkacak. Bunların haricinde bütün oyunlardaki bölge kısıtlaması da ortadan kalkacak. Ek olarak sahip olduğunuz bütün oyunları ister online, ister offline oynayabileceksiniz.
 
    Tüm bunlara rağmen Xbox One'ın hem donanımları, hem de sistemi Kinect üzerine kurulu olduğundan Kinect zorunluluğu kalkmayacak.
 
Ne diyelim, sadece Xbox cephesi için değil bütün oyun dünyası için mükemmel bir haber!