Sony'den PS4'te DRM Sorularına Cevap Yok

Samet Konuksal


    Bildiğiniz üzere bu hafta içerisinde ilk önce oyun endüstrisinin tanınan ismi Geoff Keighley'den PS4'ün ikinci el oyunlara yönelik bir DRM sistemi kullanacağını duymuştuk. Bu haberin ardından PS4'ü bekleyen hayranlar Twitter üzerinden DRM sistemine karşı bir kampanya başlatmıştı. Twitter kampanyasına Sony'den bazı olumlu yorumlar gelse de, resmi konuda sessizlik bozulmadı.
 
    Sony yetkililerine üç farklı soru soran Kotaku.com, üç sorunun üçüne de cevap alamadı. Soruyu cevaplayan Sony yetkilisi, "Bulunduğumuz bu noktada, sorduğunuz sorulara PS4 duyurusunda açıkladıklarımızdan başka bir cevap veremiyoruz. Eğer bir değişiklik olursa, sizi bilgilendireceğiz." sözlerini söylemiş.
 
Kotaku'nun sorduğu sorular şöyle;
 
- PlayStation 4'te herhangi bir internet bağlantı zorunluluğu bulunacak mı? Olmayacağını söylemiştiniz ama ayrıntılı bir şekilde anlatabilir misiniz?
- PS4'ün oyunlarını oynamak için, kodlarla herhangi bir kayıt yaptırmamız gerekecek mi?
- PlayStation 4'te daha önceden başka bir cihazda kullanılmış oyunları çalıştırabilecek miyiz? Veya bu oyunlar için herhangi bir ekstra ücret ödememiz gerekecek mi?
 
    Bu arada belirtelim, ilk başta bu sorular için geçiştirme cevap verilmiş olsa da, sonrasında ikinci soruya cevap olarak bu durumun oyunun yapımcısına bağlı olarak değişeceği belirtilmiş.