Nintendo 3DS Hacklendi!

Samet Konuksal


    Hatırlayacağınız üzere bu ayın hemen başında Nintendo'nun Wii U cephesi, hack konusuyla birlikte sarsılmıştı. Nintendo, Wii U'nun güvenliğiyle ilgili planlamalar yaparken, ikinci bir sarsıntı yaşayacağa benziyor. Gelen haberlere göre Nintendo 3DS de hacklenen konsollar kervanındaki yerini aldı.
 
    İsmini veremeyeceğimiz bir hack grubu, Nintendo 3DS oyunlarını Micro SD kart üzerinden çalıştıran bir Flashcart ürettiklerini iddia etti. Bunu kanıtlamak için hack grubu, içerisinde Luigi's Mansion, Resident Evil: Revelations ve Super Mario 3D Land gibi oyunların çalıştırıldığı bir video çekerek internetten yayınladı. Yani anlayacağınız daha önce hakkında iddialar duyduğumuz Nintendo 3DS, bu kez kesin olarak hacklendi.
 
    Şimdilik, bahsi geçen Flashcart'ların satışa sunulmadığını görüyoruz. Bakalım Nintendo, bu hack grubuna ne tür bir önlem alacak? Gelişmeleri takip edeceğiz...
 
Not: BSC olarak korsan faaliyetlerini desteklemediğimizden dolayı konuya ilişkin bir grup adı, ilgili link veya yayınlanan videoyu haberimizde vermiyoruz. Yorumlarınızı da bu notu göz önünde bulundurarak yaparsanız seviniriz.