Xbox One Kontrolcüleri Ne Kadar Dayanıklı?

Samet Konuksal


    Sona ermekte olan nesilde Xbox 360'ı tercih edilebilir kılan en önemli etkenlerden birisi, konsolun sahip olduğu kontrolcülerdi. Xbox 360 kontrolcülerinde oyunculara rahat bir deneyim sunan Microsoft, yeni nesilde de bunu devam ettirmeyi düşünüyor. Konuyla ilgili Pocket Lint sitesinde bir rapor yayınlandı.
 
    Sitenin raporlarında, Xbox One kontrolcülerinin dayanıklılık testine dair bilgiler yer aldı. Belirtilenlere göre Microsoft, Xbox One kontrolcüsünün son hali üzerinde duyurudan önceki tam 6 ay boyunca dayanıklılık testi yaptı. Testlerin sonucunda belirtilenlere göre konsolun kontrolcüsünün 7-10 yıllık ömrünün olduğuna kanaat getirildi.
 
   Microsoft'un aksesuar ve donanım ürünlerinin yetkili isimlerinden Bob Brown'un açıklamalarına göre firma içerisinde yapılan testlerde kontrolcüsünde yer alan tuşların her birine saniyede 4-5 kez basılmak üzere uzun bir süre test yapılmış. Bu testte sadece tuşların veya kontrolcülerin kırılıp kırılmayacağı değil, kontrolcünün oyunlarla olan tepkime süresi de denenmiş. Sonucunda ise Microsoft, olumlu bir sonuç almış. Bu testin haricinde Xbox One kontrolcüsüne düşürme testi ve analoglara da özel bir test uygulanmış.
 
   Brown'un belirttiklerine göre Xbox One kontrolcülerinin dayanıklığı, 3 milyon buton basma işleminin üstüne kadar çıkabiliyor. Kendisinin hesaplamalarına göre bu, 7 ila 10 yıl arasına denk geliyormuş.
 
Veriler gerçekten etkileyici.