Gizemli Bir Adada Tek Başınıza: The Forest Geliyor

Gökhan Yılmaz

Ana tema yine Minecraft'tan geliyor, görseller ise etkiliyor.

 
     The Forest, dün yayınlanan ilk tanıtım videosu ile muhtemelen ilginizi çekecek bir bağımsız oyun. Açık dünyaya sahip bu oyunda bir adada hayatta kalmaya çalışıyorsunuz ama herşey bu kadar basit değil.
 
     Tek başınıza atlattığınız uçak kazasının ardından bir adada buluyorsunuz kendinizi ve hayatta kalabilmek için etrafı keşfetmeye çıkıyorsunuz. Bu esnada oyunun yaşayan bir dünyaya sahip olduğunu görüyorsunuz; hava olayları değişiyor, ormandaki bitkiler yeşerip büyüyor ve ölüyorlar.
 
     Adada yapabileceğiniz pek çok şey bulunuyor, daha doğrusu yapmanız gereken. Çünkü hayatta kalmak zorundasınız ve etraftaki ağaçları keserek kendinize korunma alanları, araç ve gereçler yapmalısınız. Etraftan tohum toplayıp ilerde yiyebilmek için bitkiler yetiştirmeli, gece gündüz dönüşümleri için hazırlıklı olmalısınız. İsterseniz ufak bir kulübe yapın kendinize, isterseniz de okyanus manzaralı bir kale. Ama, ama sadece gündüzleri çıkın dışarıya... Çünkü geceleri etobur mutantlar mağaralarından çıkarak avlanmaya çıkıyorlar!
 
     The Forest şu an Steam'e girebilmek için Greenlight'a başvurmuş oyunlardan biri ve siz de oyunuzu vererek buna yardımcı olabilirsiniz. Oyunun Oculus Rift desteği ile sadece PC için geliştirildiğini belirtelim. Tanıtım videosu size yukarıda yazılı olanlar hakkında görsel bir bilgi verecektir.