GTA V'in Karakter Odaklı Videosu Yayınlandı!!

Ersin Kılıç

Michael, Franklin, Trevor... Sizin favori karakteriniz hangisi?


     Yeni nesile gö kırptığımız şu dönemde yeni nesil konsollar kadar heyecanlanacağımız bir diğer yapım da şüphesiz Rockstar Games imzasını taşıyan Grand Theft Auto V olacak.
 
     Oyun için şimdiye dek iki adet tanıtım videosu yayınlayan Rockstar Games, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve her karakter için bir bölüm olmak üzere yeni bir oynanış videosu yayınlayacaklarını açıklamışlardı. İşte duyurulan bu video geçtiğimiz dakikalarda yayınlandı. Yayınlanan videoya baktığımızda belirtildiği gibi her karaktere ayrı bir bölüm ayrıldığını görüyoruz. Michael ile açılışını yapan video daha sonra Franklin ve Trevor'a yoğunlaşıyor.
 
      Michael kısmında karakterimizin bir terapi sırasında yaşadığı hayattan bir nebze de olsun sıkıldığı gözüküyor. İlk etapta zengin, evli ve mutlu bir çocuk babası gibi gözüken, kısacası Amerikan rüyasını yaşıyor gibi gözüken Michael, daha sonra ise kendini suç dünyasının ortasında buluveriyor. Videodan anladığım kadarıyla bu gidişattaki en önemli etkenlerden birisi de Michael'in bastıramadığı öfkesi.
 
 
 
     Franklin'e baktığımızda ise kenar mahallede büyümüş ve ister istemez kendisini çeteler içerisinde bulmuş bir karakter portresi çizdiği söyleyebiliriz. Michael'a kıyasla suç dünyasına çok daha dipten giriş yapan Franklin'in çevresi de CJ'ın mahallesini andırıyor. Bu kısımda daha çok "zenci ağzıyla" yapılan diyalogların ön plana çıktığını söyleyebiliriz.
     
   Trevor ise şüphesiz sadece GTA V'te değil, seri boyunca yönlendirdiğimiz en farklı karakterlerden birisi olmaya şimdiden aday. Diğer karakterlere göre çok daha psikopat, yaptıklarından çok büyük keyif alan, aynı zamanda komik ve eğlenceli gözüken Trevor, gene diğer karakterlere göre daha varoşlarda yaşayan bir tip olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
      Yayınlanan videoya genel olarak baktığımızda GTA V'in beklenildiği gibi büyük bir keyifle oynanacağını söyleyebiliriz. Üç karakter ile farklı farklı kişilikleri bir araya getiren Rockstar, hikayede ise nasıl bir ivme ile karşımıza çıkacak tabi ki merak ediyoruz. Videoda ise gerek çatışma anları gerekse de kovalamaca sahneleri bir hayli ön plana çıkmış.
 
     Burada son bir parantez açıp şarkı seçimlerine de değinmek istiyorum. Seride zaten müthiş parçalara yer veren Rockstar, bu tanıtım videolarında da gene kalitesini konuşturmuş. Yayınlanan videoyu Türkçe altyazılı olarak aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.