DayZ Standalone'a Radyo Desteği Geliyor!

Talha Aynacı

Heyecanla bekliyoruz!

 
   Tumblr üzerinden yayınlanan DayZ Standalone sürümünün son bilgi güncellemesinden ilginç haberler var.

   DayZ moduna hayat veren isim Dean "Rocket" Hall, 2 aylığına tatile çıkmış ve şu an Everest dağına tırmanmakla meşgul. Ancak 5.400 metre yükseklikten de oyunun geliştirme aşamasında yaşanan yenilikleri bize haber etmeye devam ediyor.

   Kendisi tatilde olsa dahi ekibin sıkı biçimde DayZ Standalone sürümü üzerinde çalıştığını dile getiren Hall, oyuna radyo eklendiğini duyurdu. Mesela oyun alanında walkie-talkie yani telsiz bulabileceksiniz. Oyuncular buldukları telsizler ile kendi arkadaş grubu içinde ayarladıkları özel bir frekans üstünden konuşabilecekler. Ayrıca çok ses çıkarmadan yayın yapması için etraftan bulduğunuz nesnelerle radyonuzu geliştirebileceksiniz.
 
   Bunların haricinde ekibin animasyonlar üzerinde de sıkı çalıştığı ve askeri gözükmeyen, daha doğal animasyonlar oluşturulmasının amaçlandığı söyleniyor. Zombilerin bina içlerine kadar sizi takip etmesi, şehirlerin yenilenmesi ve yeni sanatsal değişiklikler de bu çalışmalar arasında yer alıyor.
 
   Henüz alfa sürümü hakkında net bir açıklama gelmezken Deah Hall, güvenlik zaafı olmayan ve hacklenme olasılıklarından temizlenmiş bir alfa sürümü için öncelikle kendilerinin oyunu test edeceğini belirtiyor.