Ubisoft: "PS4'ün Tanıdık Mimarisi Hoş Bir Sürpriz"

Talha Aynacı

 
   Sony'nin PlayStation 4 ile bu kez daha sade bir mimariyi tercih etmiş olması Ubisoft Montreal CEO'su Yannis Mallat'ı da memnun etmiş. CVG'ye konuşan Mallad, yeni nesil PlayStation hakkında şu yorumlarda bulundu:
 
"PlayStation 4 gerçekten de tanıdık mimarisiyle hoş bir sürpriz gerçekleştirdi. Sanırım yüksek donanımlı PC'lere erkenden oyun geliştirme hamlemizin meyvelerini topluyoruz. PlayStation 4 bu adamlar için radikal bir değişiklik. Size bir anekdot aktarayım: Prince of Persia: Sands of Time'da yapımcıyken ekibimize o sıralar Assassin's Creed'in çekirdek yapımcı takımında da yer alan çok iyi bir programcı katıldı. Bir gün çalışma masasında siyah, tamamiyle Japonca yazılarla dolu bir kitap gördüm ve 'bu da nesi böyle?' dedim. O döküman meğerse PS2'nin mimarisi hakkında bilgiler içeriyormuş. Bana 'işte bu yüzden Japonca dersleri alıyorum' dedi. Makineyi anlamak için önce Japonca'yı anlaması gerekiyordu. O gün PlayStation 2'de oyun geliştirmenin ne kadar karmaşık bir şey olduğunu anladım. PlayStation 3 geldiğinde daha hevesli bir şekilde konsolu anlamaya koyulduk ancak PlayStation 3, PlayStation 2'den dahi karmaşıktı."
 
   Bu yapımcılardan ilk kez duyduğumuz bir şey değil. Daha önce de Epic Games'den Mark Rein, PS4 için "dünyanın en iyi PC'si" yakıştırmasını yapmıştı.