Metal Gear Solid 5: Phantom Pain Duyuruldu

Alkan Adakaner

Görsel şova hazır olun


    Bugüne kadar Metal Gear Solid 5 hakkında kesin bilgiler paylaşılmamıştı. Kojima Productions Metal Gear Solid: Ground Zeroes'u duyurmuştu. Metal Gear Solid V: Phantom Pain adlı oyun ise Kojima Productions tarafından üstlenilmemişti, ama herkes bu oyunun kime ait olduğunu biliyordu.
 
   Şu an Game Developers Conference 2013'te konuşan Hideo Kojima'nın açıklamalarına göre Phantom Pain ve MGS: Ground Zeroes aynı oyunun parçaları ve bu oyunun adı ise Metal Gear Solid 5: Phantom Pain.
 
    Yani Metal Gear Solid: Ground Zeros adlı bir oyun yok. Kojima'nın diğer açıklamalarına bakacak olursak Metal Gear Solid 5: Phantom Pain'in açık dünya bir yapıya sahip, ama oyunun başındaki hastane sahnesi giriş bölümünü oluşturuyor.
 
    Phantom Pain'de Snake yaklaşık 9 yıllık bir komanın ardından uyanıyor. Düşmanların hastaneye saldırması nedeniyle de kaçmak zorunda kalıyor. Tabi 9 yıllık komanın da etkisiyle hareket etmekte zorlanıyor. Söylenenlere göre şu an GDC'de gösterilen demo PC üzerinde çalışıyor. Buna rağmen oyunun Playstation 3 ve Xbox 360 için geliştirildiği belirtiliyor.