C.Yerli: "Team Fortress 2 Tam Anlamıyla F2P Değil"

Samet Konuksal

Oyunun mağazasında satılan şapkalar sadece karakter görünüşünü değiştiriyor.


    Son dönemin konuşkan ismi Cevat Yerli, eleştire eleştire suyunu çıkardığı konsol mevzusunu bir kenara bırakmış görünüyor. Cevat Yerli bu kez, Warface oyunuyla birlikte girmeyi planladığı Free to Play sektörünün önemli isimlerinden Team Fortress 2'yi eleştirdi.
 
    PC GamesN sitesine konuşan Cevat Yerli, Team Fortress 2'nin tam anlamıyla Free to Play bir oyun olmadığını dile getirdi. Konuşmasında Yerli, "Valve burada bir sistem geliştirdi ve gerçekten bu sistemden üst düzey paralar kazanıyor. Ancak bu model oyuncular için değil. Çünkü oyuncuların üstün duruma geçmesi için para ödemesi gerekiyor." sözlerini söyledi. Oyunun içeriğini kullanıcılardan almasını öven Yerli, "Team Fortress 2 tam anlamıyla F2P değil, oyunun %70'lik kısmını oynaması ücretsiz." sözlerini söyledi.
 
    Bu sözler şimdi de PC cephesindeki oyuncuları kızdıracak gibi. Zira Team Fortress 2'deki ücretsiz kullanıcılara yönelik ne bir harita kısıtlaması var, ne de oynanış dengesini bozacak bir eşya satışı. Cevat Yerli oyunun neresinde ne bulmuş şahsen ben de Team Fortress 2'de 332 saatlik gameplay süresi olan ve oyuna kuruş harcamamış birisi olarak anlayamadım. Neyse, yorumlar sizden...