War Z, Şimdi de Respawn İçin Para İstiyor

Levent Polater

 
    The War Z çıkışından beridir Steam'de en çok konuşulan, tartışılan gündem maddesi hâline gelmiş durumda. Öncelikle oyun için yayınlanan açıklamalarla oyun içindekilerin tutmaması büyük tepki almıştı. Şimdi oyun, daha da kötü bir duruma düşemez derken bu sabah yapılan yeni güncellemeyle beraber War Z yapımcılarının niyeti kafaları karıştırmaya başladı.
 
     Yapımda öldükten sonra yeniden "spawn" olmak için 60 dakika beklemeniz gerekiyor. Bu sabah gelen yeni güncelleme bunu 4 saate çıkardı ve erken "respawn" olmak isteyenler ancak belirli bir ücret ödeyerek War Z haritasına dönüş yapabiliyorlar.
 
    Bu kadar tepki ve kötü referans almaya başlamasına rağmen War Z şu anda Steam'in en çok satanlar sıralamasında ilk sırada ve Hammerpoint, belirli bir satış oranına ulaşılır ulaşmaz bu çok tartışılacak güncellemenin tuşuna basmış.
 
    Yeniden açıklamak gerekirse, artık War Z'de öldükten sonra yeniden oyun dünyasına dönmek için 4 saat beklemek zorundasınız ancak istediğiniz zaman 50 GC yani 0.40 dolar ödeyerek anında "respawn" olabilirsiniz.
  
     War Z veya Day Z gibi zombi temalı survival oyunlarının F2P temasına çevrilmesi kanımca çok yanlış. Bu tarz oyunlar, sizi bir nesneyi bulmanın, bir açlığın veya kanamanın gerçek hissiyatını vermeye çalışıyorlar. Fakat belki de ileride gelecek parayla silah satın alma güncellemesiyle artık isteyen istediği silahla oyuna ışınlanabilecek ki bu güncelleme bunun gayet de olabileceğine işaret. Yorumlarınızı bekliyoruz.
 
    Bu arada yükselen şikayetler Hammerpoint stüdyosunu da aşmış ola ki Valve, tüketicilerden özür dilerken bu firmanın şirket politikasını incelemeye başladığını duyurdu. Haydi bakalım..