Metro: Last Light'ın Çıkışında MP Modu Olmayacak

Samet Konuksal


    Metro 2033 ile birlikte olumlu izlenim bırakan 4A Games, Metro: Last Light'ta oyuna bazı şeyler ekleme peşinde. Oyun için multiplayer modu da hazırlayan 4A Games, oyunun bu modunu çıkışa yetiştiremeyecek.
 
    Konuyla ilgili verilen açıklamaya göre stüdyo içerisinde multiplayer için görevlendirilmiş olan  geliştirici takım, ana takımın çalışmasını hızlandırmak için geri çekildi. Site üzerinden yapılan açıklamada, E3 fuarından sonra alınan kararın bu şekilde olduğu belirtilirken, multiplayer bölümünün oyun çıkışına yetişemeyeceği eklendi.
 
Sitede yapılan açıklama şu şekilde;
    
"Multiplayer bölümü şimdiye kadar hiçbir zaman tam geliştirme sürecine giremedi. Bu yüzden prototip olarak işleyen MP bölümünü durdurup oradaki ekibimizi SP bölümüne aktarmaya karar verdik. Bunu, Metro: Last Light'ın geleceği adına olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Stüdyo içerisindeki herkes genel oyunlarla içli dışlı ve Metro dünyasının atmosferini multiplayer bölümüyle de yansıtmak istiyor. Kararı 4A Games olarak aldık ve dağıtımcımız THQ da bize destekçi oldu."