Uzay Meraklılarına İlgi Çeken Bir Oyun: Blackspace

Gökhan Yılmaz

Blackspace

 
     Eski EA Sports çalışanları tarafından kurulmuş olan PixelFoundry bağımsız oyun stüdyosu, Blackspace isimli uzay oyunlarını duyurdu. Stüdyo aynı zamanda Nvidia ile anlaştıklarını ve GeForce ekran kartlarında 3D Vision 3 boyutlu görüntü teknolojisini yeni RTS oyunlarında destekleyeceklerini açıkladı.
 
     Biraz da oyuna değinecek olursak; Blackspace, fazla uzak bir zamanda geçmeyen bir aksiyon strateji melezi olarak karşımıza çıkıyor. Göktaşlarını madencilik için kullandığımız ve uzay boşluğunda üsler kurup uzay araçlarımızla uçabildiğimiz bir zamanı konu alıyor. Biz, uzay aracımızı kontrol ederek kazı operasyonlarını yönlendirecek, üssümüzü koruyacak ve yok ettiğimiz düşmanlardan ganimet toplayacağız.
 
     Oyunda dikkat çeken noktalardan biri de yok edilebilir çevre unsurları. Çünkü göktaşlarını gerçek anlamda oyabiliyor ve çıkan önemli materyalleri toplayabiliyoruz. Bu noktada ise gerçekçi fizik olayları ön plana çıkıyor. Oyunun tanıtım videosunda görebileceğiniz parçacık hareketleri oldukça organik duruyor.
 
     Yapımcılar oyunu daha erken piyasaya çıkarabilmek için Blackspace için bir Kickstarter kampanyası başlattı. Eğer siz de oyuna ve yapımcılara destek olmak isterseniz bağışta bulunarak çeşitli avantajlara sahip olabilirsiniz.
 
     Son olarak da belirtmekte fayda var, yapım ekibi bizim ricamız üzerine tanıtım videolarına Türkçe alt yazı eklediler. Oyunun tanıtım videosunu aşağıdaki YouTube oynatıcısından CC özelliğini açarak Türkçe alt yazılı olarak izleyebilirsiniz.