Oyunda Hırsızlık Yaptı, Hapis Cezasına Çarptırıldı

Samet Konuksal

Humza Bajwa ve karakteri


    Dünyanın en popüler MMO oyunlarında hırsızlığa başvuran 19 yaşındaki genç, hiç de tahmin edemeyeceği bir cezaya çarptırıldı. Oyundaki gold farmerlardan birini kandıran Fordham Üniversitesi öğrencisi Humza Bajwa, hapis cezasına çarptırıldı.
 
    NY Post'un haberine göre Humza Bajwa, oyundaki gold farmerlardan birini dolandırarak oyun parasıyla 4.7 milyar, gerçek parayla da 3,300 dolar çaldı. Bajwa, ikinci dereceden hırsızlıkla birlikte 15 yıllık hapis cezasına çarptırıldı. Haklar gerekçesiyle Bujwa bu cezayı 20 bin dolar ödeyerek iptal etme şansına sahip.
 
    Olayın derinliğine indiğimizde çoğu MMO oyununda olduğu gibi, Runescape'de de oyun üzerinden para ticareti yapan kişiler bulunuyor. Bajwa ile gerçek parayla oyun parası satmak üzere anlaşan Jonathan Dokler, aracı olarak David Emani ismindeki arkadaşını Bajwa ile buluşturmuş. İlk yapılan planlamaya göre Dokler, oyun üzerinden parayı Bajwa'ya aktaracak, Emani de Bajwa'dan gerçek parayı alacaktı. Fakat işler planlandığı gibi gitmedi.
 
    Takasın yapılacağı anda Humza Bajwa, yanındaki sahte silahı Emani'nin kafasına dayamış ve Dokler'e parayı aldığını söylemesini istemiş. Para transferi o sırada gerçekleşmiş fakat Bajwa'nın bu işi, gittiği üniversitenin bir sınıfında yapması, güvenlik kameralarının kendisini yakalamasına neden olmuş. 11 Temmuz'da gerçekleştirilen bu dolandırıcılığın hukuki sonucu ise henüz belli oldu.
 
Klasik olacak ama, neler oluyor hayatta...