Crytek: "Gelecekteki Tüm Oyunlarımız F2P Olacak"

Talha Aynacı

   Crytek'in CEO'su Cevat Yerli, E3'ün son gününde bir internet sitesiyle yaptığı söyleşide gelecekte AAA kalitesinde oyunlarının free-to-play modelinde olacağını belirtti. Yerli, DLC paketleri ve Premium, Elite gibi servislerin oyuncuları ölesiye sömürdüğünü vurguladı.
 
   Bu bağlamda Crytek Kiev'in Warface isimli multiplayer tabanlı FPS türü oyunu firmanın ilk F2P tarzını benimseyen yapımı olacak. Crytek anlaşması devam eden bazı kutulu oyunların yapımını tamamladığında, stüdyo sadece F2P türü oyunlarla ilgilenecek ve şirketlerine bağlı sosyal oyun platformu GFACE ile bu sistemi destekleyecekler:
 
"Şu an için alışıldık türde konsol oyunları yapıyoruz ama şu açık ki, gelecek F2P türü oyunlarda. Üzerinde çalıştığımız tüm yeni oyunlar, yeni platformlar ve yeni teknolojiler üst düzey kalitede free-to-play ve online alt yapıya uygun olarak hazırlanıyor. Şöyle bir bakarsanız; mevcut markette kutulu oyunlar ve beraberinde gelen DLC, Premium ve Elite gibi servislerin oyuncuları ölesiye sömürdüğünü göreceksiniz."