Bloomberg: "Activision 22 Haziran'da Satılabilir"

Samet Konuksal


     Bir yanda Call of Duty, diğer yanda da World of Warcraft, Diablo, Starcraft. Oyun dünyasının en büyük firmalarından Activision Blizzard, bir rapora göre satılıp birbirinden ayrılabilir.
 
     Ünlü ekonomi haber kaynağı Bloomberg'in yayınladığı habere göre Activision Blizzard'ın %61'lik hissesini elinde bulunduran ve Blizzard Games'in asıl sahibi Vivendi, 22 Haziran tarihinde masaya oturacak.
 
     Bloomberg'in raporuna göre Acti-Blizz'in pazar değeri olarak 13.4 milyar dolarlık payını elinde bulunduran Vivendi, bu payın bir bölümünü ya da tamamını satışa sunabilir. Bloomberg'in raporlarından gelen bilgilere göre Vivendi firmasının hisselerinin ciddi bir şekilde düşüşte olduğundan dolayı, hissedarlara bir soluk kazandırmak amaçlı böyle bir satış gerçekleştirilebilir.
 
     Şöyle bir düşünüldüğünde, 22 Haziran gerçekten de oyun dünyası için bir 'değişim' günü olabilir. Rockstar'ın sahibi Take-Two veya isimleri yan yana okunduğunda bile heyecan yaratan Electronic Arts bir hamle yapabilir mi, ya da uzun süredir oyun piyasasına girmek isteyen Apple, böyle bir işlemle piyasaya dahil olabilir mi? Bekleyip görelim!