38 Studios ve Big Huge Games Kepenkleri İndirdi!

Talha Aynacı


   Geçtiğimiz günlerde ufak çaplı bir işten çıkarma eyleminin yaşandığı Kingdoms of Amalur: Reckoning'in yapımcısı 38 Studios'da geriye kalan 379 çalışan da işsiz kaldı. Aynı şekilde yardımcı yapımcı olarak oyunda görev alan ve Rise of Nations serisiyle tanınan Big Huge Games'de önce işten çıkarmalar yaşandı, ardından kepenk indirildi.
 
   Çalışanlara email aracılığıyla işlerinin son bulduğunu bildiren stüdyo, yaşanan ekonomik krizin firmayı ağır biçimde etkilediği ve çalışanların maaşlarını ödeyemeyecek durumda olduğunu belirterek zorunlu olarak bu yola başvurduklarını açıklamış. İşten çıkarılmanın isteyerek yapılmadığı ve herhangi bir disiplin eksikliğiyle alakalı olmadığı da not düşülmüş.
 
   Bilindiği üzere şirketin Rhoda Island bölge yönetmeliğine 75 milyon $ borçlanmış ve bu borcun ancak 50 milyon $ miktarını ödeyebilmişti. Kadrosundaki çalışanların maaşını ödemekte sıkıntı çeken firma önce bir kaç işten çıkarmayla küçülmeye giderek aslında gelecek olayın da ilk sinyallerini vermişti.  Rhoda Island valisi ise oyunun başarılı olabilmesi için en az 3 milyon adet satması gerektiğini ancak 1.2 milyon satabildiğini vurgulayarak "başarısız oldu" yorumunda bulundu.