God of War: Ascension'dan Yepyeni Detaylar

Samet Konuksal


    God of War: Ascension'ın resmi duyurusunun ve sunumunun yapıldığı günde oyunla ilgili haberler gelmek bitmek bilmiyor. Bu kez God of War: Ascension adına yepyeni detaylar karşınızda.
 
    Sunumdan alınan raporlara göre God of War: Ascension, God of War 3'ün inşa edildiği oyun motoruyla geliştiriliyor. Oyun motorunun üstüne neredeyse her yönden yenilikler(Yeni materyaller, gölgelendirmeler, dokular, ışıklandırmalar ve diğerleri) ekleyen Santa Monica stüdyoları, Ascension'un hikaye ayrıntılarını da bu sunumla detaylandırdı. 
 
     Sunum sırasında söylenenlere göre God of War: Ascension'un hikayesi aile katliamından altı ay sonrasında başlayacak. Daha güçsüz bir Kratos'u göreceğimiz Ascension'da Kratos'un insansı yanlarına değinilecek. Ancak tüm bu şartlara rağmen oyunda yine tek sadık dostlarımız Blades of Chaos kılıçları olacak.
 
     God of War serisine başlamayı düşünenler için bu oyunun iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Santa Monica yetkilileri, Ascension'u "God of War IV" olarak adlandırmıyor. Tüm gün boyunca internet aleminde görülen multiplayer endişelerine de değinen yetkililer, bunun senaryo kısmına odaklanmalarını etkilemeyeceğini dile getiriyor.