"Halo 4 Grafiksel Olarak Büyük Gelişim Gösterdi"

Alkan Adakaner

Halo 4 ışıklandırma konusunda harika bir iş çıkaracak gibi görünüyor


     Halo serisinin Xbox 360'taki maceralarının konsolun hakkını verdiğini söylemek kolay değil. Halo 3 ve ODST bir yana Halo: Reach'in bile beklentilerin gerisinde kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu oyunlar Xbox 360'ın gücünü tam anlamıyla kullanamamıştı. Halo 4'te ise durum farklı olacak.
 
     Game Informer dergisinden gelen bilgilere göre 343 Industries tarafından geliştirilen Halo 4 ışıklandırma ve gölgelendirme teknikleri ile görsel anlamda serinin diğer oyunlarına göre muazzam bir gelişim gösteriyor. Master Chief ve Cortana'nın çok net ve detaylı göründüğü de dergide belirtiliyor.
 
     Serinin diğer oyunlarının aksine Halo 4'te görsel olarak beklentilerin karşılanacağının söylenmesi de sanırım çok sayıda oyuncuyu memnun edecektir. Hatırlarsanız Bungie tarafından geliştirilen Xbox 360'taki Halo oyunlarında görsellikten çok oynanış önplana çıkmıştı. Halo 4'te ise oynanabilirliğin yanında grafikler de son derece önemseniyor.
 
     Aşağıda Halo 4'ün Game Informer dergisinden alınmış taramalarını görebilirsiniz. Bu dergi taramaları bile grafiklerin çok geliştiğini anlatmaya yetiyor. Karakterler gerçekten de son derece ayrıntılı olmuşlar.