Söylenti: Yeni Xbox 16 Çekirdekli Bir Canavar!

Samet Konuksal


     Geride bıraktığımız haftayı yoğun bir şekilde yeni nesil söylentileriyle geçirmiştik. Bu söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. Bir söylenti de, sadece Xbox markasına yönelik dergilerden Xbox World Magazine'a ait.
 
     Xbox World Magazine'da çıkan söylentiye göre dergi, yapımcılar aracılığıyla yeni Xbox'ın geliştirici kitinin sistem özelliklerini öğrenmiş. İlk olarak çıkış tarihi açısından 2013'ün sonu gösterilen söylentide yeni Xbox'ın AMD'nin Radeon HD 7000 serisinden bir GPU kullanacağı belirtilmiş. Daha önce çıkan söylentilerde Playstation 4'ün GPU'su olarak HD 7670'i görmüştük.
 
      Yeni konsolun Blu-Ray kullanacağını bir kez daha tekrarlayan Xbox World Magazine, söylentisinde yer verdiği işlemci kısmıyla herkesi şaşırtacağa benziyor. Dergideki söylentiye göre yeni Xbox'ın geliştirici kitinde 16 çekirdekli IBM'in PowerPC CPU'su yer alıyor. Bu kadar çekirdek ne işe yarayacak diye biz sormadan, dergi yetkilileri yanıtlamış;
 
"Bu 16 çekirdekli işlemci PC'lerinizde olsa pek işe yaramaz çünkü bu kadar gücü kullanacak bir oyun ortalıkta yok. Fakat yeni Xbox'da bu 16 çekirdeğin her biri Xbox'ın çıkışıyla birlikte işlev görecek. Bu 'saçmalık' derecesinde güçlü bir işlemci fakat Kinect 2'nin parmak hareketlerimize kadar algılayabilecek olmasını unutmayın."
 
     Bunun haricinde dergide söylenilenlere göre önümüzdeki E3 fuarında Microsoft, tam anlamıyla bir şov gerçekleştirecek. Sadece iç yapımcılardan değil, üçüncü parti dağıtıcıların desteğiyle de birlikte yeni Xbox'a özel duyuru üstüne duyuru yapacağı söylenen Microsoft adına Epic Games de, Unreal Engine 4'ün ilk sunumunu yeni Xbox üzerinden gerçekleştirecek. 
 
     Kulağa hoş gelse de 16 çekirdek gerçekten de denildiği gibi 'saçmalık' derecesinde. Pek yüksek olasılık vermemekle birlikte, bekleyelim ve görelim diyorum.