Microsoft, Oyun Kaskı & Gözlüğü Üzerinde Çalışıyor

Talha Aynacı

 
    Microsoft'un 2010 yılından bu yana sıradışı bir oyun görüntüleme sistemi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Öyle ki bu eğlence aletini gözlük gibi kullanabilecek veya kask olarak takabileceğiz.
 
    Firmanın eğlence aletini 2 farklı türde; gözlük ve kasket olarak geliştirdiği, gözlük kısmının görüntüleme, kasket parçasının ise eğlenceyi sunacak donanımı barındırması düşünülmüş.
 
    Peki bu gözlükler nasıl çalışacaktı? Eğlence cihazının patentine göre insan gözünün çok yakın mesafedeki objelere odaklanamaması ve bir objenin insan beynine yansımasında çarpıtılma olmaması için gözden en az 21 inç uzaklığında olması gerektiği problemine parmak basılmış ve bunun için özel bir sistem geliştirilmiş. Üstelik cihaz kullanıcının insiyatifine veya oyunun içeriğine bağlı olarak etrafı karartıp sadece oyuna odaklanabilme özelliğine sahip olaral tanımlanmış. Nintendo 3DS'de sunulan "Augmented Reality" özelliğini hiç bir ek aparat veya kart gerektirmeksizin gerçek dünyaya yansıtabilen cihaz ilk bakışta oldukça etkili özelliklere sahip görünüyor.
 
  İlk bakışta kulağa çılgınca gelen bu eğlence ürünü aslında gelecekte karşılaşacağımız teknolojilerin ufak bir örneği ve çok daha sıradışı deneyimlerin geleceği de kesin.