Tarihin En Çok Kazandıran 10 Oyunu

Gökhan Yılmaz

     Kazançlar söz konusu olduğunda oyun sektörü film sektörünü çok çok geride bırakabiliyor. Aşağıda tüm zamanların en çok kazanç getirmiş 10 oyunu bulunuyor. Bu kazançlar 2011'in sonuna kadar olan aralığı içeriyor ve DLC'ler dahil edilmemiş.
 
      10.  Call of Duty 4: Modern Warfare - 700 Milyon Dolar
 
 
     Call of Duty serisi modern çağa Modern Warfare ile 2007 yılında geçti. Multiplatform olarak çıkan oyun milyonlarca adet satarak 700 Milyon Dolar'dan fazla gelir getirdi.
 
     9. The Sims - 740 Milyon Dolar
 
 
     İlk ve orijinal The Sims oyunu 2000'de çıktı ve sıradan oyuncular ile kızlar da dahil olmak üzere çok geniş bir kitleye yayıldı. The Sims, PC oyunları arasında en çok kazanç getiren oyunlardan biri olurken sadece PC'de 500 Milyon Dolar'dan fazla kazandırdı.
 
      8. Modern Warfare 2 - 780 Milyon Dolar
 
 
     Activision'ın Modern Warfare'e devam oyunu olarak geliştirttiği ikinci oyun, orijinali kadar etkileyici gelişim göstermese de onu geçmeyi bildi ve 780 Milyon Dolar topladı.
 
      7. Gran Turismo 3 ve GTA: San Andreas - 850'şer Milyon Dolar
 
 
     Gran Turismo 3 ve Grand Theft Auto: San Andreas oyunlarının ikisi de PlayStation 2'nin gözdeleri oldu ve bu listede 850 Milyon Dolar gelir ile berabere kaldılar. Ek olarak GTA: San Andreas'ın sonradan Xbox, PC ve Xbox 360'a da çıktığını belirtelim.
 
     6. New Super Mario Bros. - 1.2 Milyar Dolar
 
 
 
     New Super Mario Bros. Nintendo Wii'nin mutlaka edinilmesi gerek en önemli oyunlarından biri olarak görülüyor. Zaten bu makama yakışır şekilde kısa sürede Nintendo'nun en çok satan oyunlarından biri olmayı başardı. İki yıl içerisinde 1 Milyar Dolar barajını geçen oyun, günümüze kadar 1.2 Milyar Dolar'dan çok kazandırdı. Buna rağmen Nintendo Wii'nin en çok kazandıran üçüncü oyunu (!).
 
 
      5. Wii Play - 1.25 Milyar Dolar
 
 
 
     Nintendo Wii satın alan herkes Wii Sports'a sahip olmuştu ve Wii Play bu oyunun geliştirilmiş versiyonu idi. Wii Play, Wiimote ile ayrı bir paket olarak beraber satışa sunuldu ve basın pek övmemiş olsa da 27 milyon adet satıldı.
 
      4. Grand Theft Auto 4 - 1.35 Milyar Dolar
 
 
     Grand Theft Auto, şu an ki nesil konsollarda ve PC'de en çok merakla beklenen oyunların başında geliyor. Oyuncuların büyük beklentileri olduğu gibi Rockstar'ın da beklentisi büyük. Oyunu geliştirmek için 100 Milyon Dolar harcandı fakat 1.35 Milyar Dolar getirisi ile parasını katlamış oldu. Darısı, hatta daha iyisi GTA V'in başına!
 
     3. Mario Kart Wii - 1.4 Milyar Dolar
 
 
     İşte karşınızda bu nesil konsolların en çok satan oyunu (Özel): Mario Kart Wii. 2008'de sadece Nintendo platformunda boy gösteren bu oyun oyuncuların ve basının büyük beğenisi ile 28 milyondan fazla sattı. Nintendo'nun şimdiye kadarki en büyük satışı bu oldu.
 
     2. Call of Duty: Black Ops - 1.5 Milyar Dolar
 
 
     Black Ops, Call of Duty markasını farklı bir boyuta taşıdı. Modern Warfare oyunlarının toplamını geçen satışları ile bu neslin multiplatform oyunları arasında en çok kazandıran olmayı başardı. 1.5 Milyar Dolar! Ne diyelim iyi para. Buna bir de milyonlarca adet satılan DLC paketlerini eklerseniz dudak uçuklatabilir.
 
     1. World of Warcraft - 10 Milyar Dolar'dan fazla (Sayamıyoruz)
 
 
     World of Warcraft, 15 milyon kopya sattığı yetmezmiş gibi beş yıldan uzun bir süre aylık ücret ödeyen 11 milyon aktif kullanıcıya sahip oldu ve bu listenin en başında bulunmaya hak kazandı, hem de büyük bir fark ile. Şöyle basit bir hesap yapsak; yılda 1.5 Milyar Dolar gelir ile World of Warcraft rahat bir şekilde 10 Milyar Dolar'ı geçiyor.