Oyunların PC Versiyonları Neden Geç Çıkıyor?

Gökhan Yılmaz

Capcom'ın oyun geliştirme stratejisi

 
     Capcom oyunlarına bakacak olursak Street Fighter X Tekken  9 Mart'ta PS3 ve X360'a, 14 Mayıs'ta PC'ye çıkacak; Resident Evil 6 20 Kasım'da konsollara ve sonra belli olmayan bir tarihte PC'ye çıkacak. Sadece bunlarla da sınırlı değil, daha önce çıkmış olan Capcom oyunlarında da PC versiyonlar daha geç çıkmıştı. Peki neden?
 
     Capcom'un önde gelenlerinden Christian Svensson bu soruya cevap vererek firma adına açıklama yaptı. Bunun nedeninde PC versiyonunu geliştirmeye konsoldan sonra başlamaları yatıyor. Yani Capcom genellikle konsol sürümlerini bitirmeden PC'ye geçmiyormuş.
 
     "Oyunları PC'ye geliştirmeye ya konsol sürümü sona erdiğinde ya da sonlara yakınken başlıyoruz. Eğer konsol sürümünün satışını PC'yi bitirinceye kadar bekletmezsek, ki böyle bir şeyi iş planı nedeniyle düşünemeyiz, oyunların çıkışları arasında böyle farklar olmaya devam edecektir. Biz bu farklı mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışıyoruz. Mesela Dark Void, Bionic Commando, BCR, MotoGP ve Dead Rising 2 gibi aynı süre içerisinde çıkarttığımız oyunlar da var."