Xbox Live Hesapları Hala Hack'leniyor

Alkan Adakaner

Her ne kadar Xbox Live'daki hack olayı PSN'le karşılaştırılmayacak durumda olsa da, çok rahatsız edici olduğu kesin

 
      Xbox Live hesaplarının hack'lenmesi konusunda yeni şikayetler gelmeye devam ediyor. Daha önce Ekim ayı içerisinde Xbox Live profilleri hack'lenmiş ve kullanıcı hesaplarından FIFA 11 ve FIFA 12 için puan harcandığı yönünde raporlar gelmişti. Aslında bu sadece Xbox Live için değil, Games for Windows Live servisini kullanan oyuncular için de geçerliydi.
 
      Yeni bir rapora göre bir Xbox Live oyuncusu XBL Arcade yoluyla Paypal hesabından para kullanıldığını öğreniyor. Microsoft Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçen bayan oyuncunun hesabı ile ilgili araştırma yapılırken kendi hesabına ulaşamadığını görüyor. Bundan 72 saat sonra ise hesabının Microsoft tarafından devre dışı bırakılmadığını ve Paypal hesabından daha fazla para çekildiğini görüyor. Daha sonra ise hesabının Çinli bir site tarafından Polonyalı bir oyuncuya satıldığını öğreniyor.
 
      Microsoft daha önce az sayıda hesaba dışarıdan ulaşılabildiğini kabul etmişti, buan karşın Xbox Live'ın hack'lendiğini reddetmişti. Hesaplara nasıl ulaşıldığını bilemiyoruz, ama az sayıda kişi de olsa Microsoft'un bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor.