Microsoft X360, X720 ve PC İçin Taze Kan Arıyor

Samet Konuksal


      Şu sıralar yeni nesil Xbox konsolunun ismi olarak tahmin edilen Xbox 720'ye özel çok fazla söylentiler duymaya başladık. Bu kadar fazla söylentinin çıkması, konsolun çıkışının yaklaşmasına işaret mi diye sormadan da edemiyoruz.

      Ancak bugün görülen iş ilanına göre Microsoft'un bu nesille işi daha bitmemiş. Microsoft Game Studios'un Gamasutra'da verdiği iş ilanına göre firma, şuan olan Xbox 360 ve gelecek nesildeki konsoluna yönelik yeni özel yapımlar için yapımcılar arıyor.

      İlanda, "Halo, Fable, Forza Motorspot ve Gears of War gibi oyun dünyasının önemli isimlerine sahip olan Microsoft, taze kan niteliğindeki AAA yapımlarına yeni geliştiriciler arıyor." şeklinde bir yazı belirtilmiş.

     İlana göre bu yapımlardan birisi Crytek'in Xbox 360'a özel geliştirdiği Ryse olurken, diğeri de ismi belirtilmeyen shooter, aksiyon ve macera oyunlarını oluşturuyor. Ayrıca yine aynı sitedeki ilana göre Microsoft'un alt ekiplerinden Rare de "heyecan verici yeni proje"si için geliştiriciler arıyor.

     Bu arada PC oyuncuları, bir müjdeli haber de sizlere. Gamasutra'daki bir diğer ilana göre Microsoft, Windows deneyimi olan geliştiriciler de arıyor. Yine yüksek kalite(AAA) yapımlara imza atması için aranan yapımcılar için belirtilen şu cümle, Microsoft'un amacını iyi özetliyor; "Bu konudaki ilk projemiz Age of Empires Online, hedefimizin sadece ilk durağı."