Game of Thrones, 3 Farklı Oyunla Geliyor !

Talha Aynacı

Farmville benzeri bir Game of Thrones ? Hmm....

 
    Ülkemizde de büyük beğeniyle takip edilen Tv dizisiyle hatrı sayılır bir hayran kitlesine ulaşan Game of Thrones, 3 farklı oyunla sevenlerinin karşısına çıkacak.
 
    Bu oyunlardan ilki, dağıtımcılığı Atlus tarafından üstlenilen ve yapımcı koltuğunda daha önce A Game of Thrones: Genesis (BSC İncelemesi için tıklayın) isimli vasat strateji oyununu geliştiren Cyanide Studios'un oturduğu RPG türü olacak bir yapım. PC, Xbox 360 ve PS3 platformlarında önümüzdeki sene kendini gösterecek. Tv dizisi yayın haklarına sahip HBO'nun dizi senaryosunu yapımcılarla paylaşacağı ve buna göre oyunun da dizi hikayesine paralel ilerleyeceği gelen haberler arasında yer alıyor.
 
    Game of Thrones evreninde geçecek diğer oyunumuz ise daha önce Battlestar Galactica Online'ı geliştiren Bigpoint'in MMO türü oyunu olacak. Üçüncü ve son oyun ise Farmville benzeri bir sosyal ağ oyunu.  Romanın yazarı George R.R. Martin tüm bu oyun senaryolarında bizzat kendisinin kaleme aldığı hikayeler işlenecek. Böylece kitap ve dizide olup biteni adı gibi bilen Game of Thrones hayranları oyunlarda işleyen senaryolarda beklentilerini karşılayacak gelişmelere tanıklık edecekler. Yazar Martin, bu alanda tecrübe sahibi olmadığını ancak yapımcı firmalara tam güveni olduğunu dile getirdi.