"Battlefield 3'ün Multiplayeri En İyisi"

Samet Konuksal

Battlefield 3'ün ilk içeriği Back to Karkand, Aralık ayında çıkacak.


     Battlefield serisi genel olarak multiplayer kısmıyla birlikte uzun süreli oynanışa sahip olan bir seri. Battlefield 1942'de bile hâla daha oyuncu kitlesinin mümkün olduğu şu günlerde EA ve DICE'ın Battlefield 3 için de bazı planları var.
 
     Electronic Arts'ın başkan yardımcısı Patrick Soderlund, Battlefield 3 ile birlikte gelen yeni oyuncu kitlesini DLC'ler ile birlikte oyunda tutmayı hedeflediklerini açıkladı. Soderlund, "Özellikle Battlefield 3 ile birlikte büyük bir yeni oyuncu kitlesi edindik. Bu kişileri oyunda tutmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor." açıklamasını yaptı.
 
     Sudderlund, "Bu durumdaki ilk hedefimiz Battlefield 3'deki sorunları düzeltmek, servisleri güçlendirmek. Sonraki hedef ise yeni içeriklerle birlikte oyunu taze tutmak." şeklinde konuştu.
 
     Multiplayer kısımlarından övgüyle bahseden Sudderlund, Call of Duty'e de değindi; "Kış tatil sezonu her zaman çekişmeli geçiyor." diyerek, "Call of Duty serisinin getirdikleri yeniliklere saygımız var. Fakat ben Battlefield 3'ün multiplayerının FPS endüstrisinin liderliğinde olduğunu düşünüyorum." açıklamasını yaptı.
 
     Bu lafını Sudderlund, şöyle genişletti; "Yapılan incelemelere baktığınızda multiplayer konusunda negatif bir eleştiri görmeniz çok zor. Bu, dünyadaki en iyi multiplayer deneyimlerinden birine sahip olduğumuz anlamına geliyor. Bu deneyimi, oyunculara yenilikler sunarak yaşatmak istiyoruz."
 
     IGN'e verdiği röportajın sonunda Patrick Sudderlund, önümüzdeki haftalarda piyasaya çıkacak olan rakiplerine de başarı dileklerini iletti.