GTA V'in İlk Videosu Yayınlandı!!! + Detaylar

Ersin Kılıç

Yolu açın!! Kral geri dönüyor!


     Rockstar Games'in geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde duyurusunu gerçekleştirdiği GTA V'in ilk videosu yayınlandı. Firmanın resmi sitesindeki geri sayımın tamamlanması ile birlikte oyunun ilk tanıtım videosu da yayınlanmış oldu.
 
     GTA V'in ilk videosuna baktığımızda oyunun mekan olarak gene San Andreas topraklarına dönüş yaptığını görüyoruz. Vinewood ambleminden dolayı San Andreas'ın Los Santos (Los Angeles) kısmının oyunda olacağı da kesinleşmiş oldu. Zaten oyunun videosundaki tabelalarda ve polis araçlarının üzerinde de Los Santos ibaresi çok net olarak gözüküyor.
 
     Oyundaki ve videodaki dağlık alanları, kumsalları ve diğer etkenleri göz önüne alır isek muhtemelen San Andreas'ın diğer iki bölgesi, yani San Fierro ( San Francisco) ve Las Venturas (Las Vegas)'ta oyunda yer alacak. Tabi oyunun sadece Los Santos etrafında geçme ihtimali de bulunuyor fakat ben bunu oldukça düşük bir ihtimal olarak buluyorum. Bunda havadaki jetlerin gözükmesi gibi birazdan bahsedeceğim etkenlerde var.
 

     Hatta oyunun San Andreas'a ek olarak başka şehirlerde geçebileceği de konuşuluyor. Videoda Los Peurtas isimli daha önce duymadığımız bir şehir isminin de geçtiğini görüyoruz. Tabi bunu tahmin etmek şimdilik oldukça zor. İlerleyen bilgiler ile birlikte umarız bu durum da bir netlik kazanır.
 
      Oyunda yönlendireceğimiz karakter konusunda ise kesin bir bilgi henüz bulunmuyor. Videoda gözüken karakteri Vercetti'ye benzeten oyun severler de mevcut. Bu benzerlik dışında videonun başındaki "Niye buraya geldim ki,ne bileyim havasından olabilir." ifadesi de karakterin daha önce tanıdığımız ve yönlendirdiğimiz bir karakter olma ihtimalini doğuruyor. Şayet Vercetti ise Vice City'den 25 yıl sonrasını konu edineceği öne çıkıyor.
 
 
     Videodaki sözlere baktığımızda eskiden kötü işlere bulaşmış bir karakterin yepyeni bir hayat kurmak için buraya geldiğini anlıyoruz. Eee GTA serisinde sicili temiz karakter bulmanın oldukça zor olduğunu hesaba katarsak bu eski karakterlerden birini yönetme fikri de bir hayli kuvvetlenmiş oluyor. Tabi yepyeni bir karakter de olabilir. Hatta aile ve konuşulan kısma bakarsak bu karakterin çocuklarını da yönetme fikri kulağa uzak gelmiyor. İlk dedikodularda videoda konuşan karakterin Irlanda aksanı ile konuştuğu da belirtiliyor.
 
     Ayrıca oyunda birden fazla karakter yönetebileceğimize dair dedikodular da şimdiden baş göstermiş durumda. Hatta videonun ilerleyen anlarında (1:03) polisten kaçan karakterin CJ'e oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Mekan San Andreas olunca Rockstar ekibinin yönlendirmesek bile bazı tanıdık karakterlere kesinlikle yer vereceğini düşünüyorum.
 
      Gelelim oyundaki çevreye. Çevre elementlerine baktığımızda gene zengin ve fakir kısımlar göze çarpıyor. Şehrin bir kısmında lüks yaşam ve golf sahaları gibi yerler varken köprü altında dolaşan evsizler, fahişeler, sokak çetelerine kadar GTA serisinin vazgeçilmez öğelerini görüyoruz. Tabi işin içerisine sokak hayvanları gibi öğeler de eklenince gene yaşayan bir dünya bizi bekliyor diyebiliriz. Oyunda muhtemelen gene San Andreas'ta olduğu gibi farklı dükkanlarla da karşılaşabileceğiz.
 
 
      GTA serisinin vazgeçilmez unsuru araçlar için ise ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Videoda üstü açılan araçlar dikkati çekse de tıpkı San Andreas'ta olduğu gibi yolcu uçağı ve Jet gibi araçlar da gözden kaçmıyor. İşte bu bağlamda oyunun sadece Los Santos'ta sıkışmayacağını düşünüyorum. Çünkü jet gibi araçlar göz önüne alınırsa farklı şehir konsepti daha mantıklı geliyor.
 
     Oyunun grafiklerine baktığımızda rengarenk bir yapı ile karşılaşıyoruz. Bu ilk tanıtım videosu ise muhtemelen oyuniçi görüntülerden render edilerek hazırlanmış. karakterler, makan yapısı gene alıştığımız GTA tarzında.
 
     Son olarak oyun hakkında herhangi bir çıkış dönemi ve platform detayları verilmemiş. Önümüzdeki Ekim ayının GTA: Vice City'nin 10. yıl dönümü olduğunu da hatırlatalım. Ne dersiniz?