"Modern Warfare 3, BF 3'ten 2 Kat Fazla Satacak"

Levent Polater

 
    Analiz konusunda en popüler isimlerden olan Wedbush firmasının ünlü yüzü Michael Pachter, bu sefer de Call of Duty ve Battlefield arasındaki satış savaşlarına el atmış.
 
    Call of Duty: Modern Warfare 3'ün yıl sonuna dek 16 milyon adet satacağını ön gören Pachter, Battlefield 3'ün ise aynı süreçte 8 milyon adet satabileceğini söylemiş. Bu belirtilen rakamların küresel olduğunun da altını çizmiş.
 
    Pachter, bu 2 oyunun 3 aylık süreçte 1.4 milyar dolar'dan fazla gelir elde edeceğini söyledi ve bunun aynı süreçteki toplam oyun satışlarının %15'lik kısmını kapladığını belirtti.

    Pachter, Modern Warfare 3'ün 2012'de 8 milyon adet daha fazla satacağını Battlefield 3'ün ise 2012'de 2 milyon daha satacağını söyledi. EA'in daha önceki açıklamalarını hatırlarsak, dev firma, Battlefield 3 ile Call of Duty serisinin satışlarını bir anda düşürmeyi beklemiyor. Pay yüzdesini her yeni oyunda kendi tarafına çekmeyi hedefleyen EA, gitgide Call of Duty markasının değerini düşürmeyi planlıyor. Ancak Pachter'ın ön gördüğü bu rakamlar ile bunun pek başarılamadığını söyleyebiliriz.