Battlefield 3'ün Texture Paketinin Grafik Farkı

Ersin Kılıç

Ortada 15 GB'lık yüklemeye değecek bir fark bulunuyor.


     Battlefield 3'ün konsol ve PC sürümü arasındaki grafik farkları şu sıralar en çok konuşulan konuların başında geliyor. DICE ekibi ise konsolun sınırlarını zorlayarak ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını defalarca tekrarladı.
 
     Hatta bunun için ekip konsolda Texture Pack adı verilen bir sisteme başvurdu. Kullanılan bu sistem sayesinde oyunu HDD'ye yüklediğinizde ekstra bir performans alıyorsunuz. Peki bu işleyiş oyunun grafiklerinde nasıl bir fark meydana getiriyor? İşte bu durum ile ilgili kullanıcı videoları da gelmeye başladı.
 
     Oyunun Xbox 360 sürümünü test eden bir oyun sever Texture Pack yüklü iken ve yüklü değil iken oyunun aynı sahnesini kameraya almış. Açıkçası videoya baktığımızda aradaki farkı anlamak çok zor oluyor. Fakat bu konu ile ilgili yayınlanan bir ekran görüntüsü Texture Pack uygulamasının önemini gözler önüne sermiş.
 
     Bu ekran görüntüsüne baktığımızda Texture Pack yüklü değil iken kaplamaların çok kalitesiz oldukları ve detaydan yoksun objeler olduğunu görüyoruz. Texture Pack yüklü iken ise işin seyri biraz değişiyor. Objeler detaylandığı gibi ekrana daha farklı objeler de eklenmiş. Örneğin tornavidayı ekstra bir obje olarak görebiliyoruz.
 
     Video ve bahsettiğim ekran görüntüsüne aşağıdan göz atabilirsiniz.