"Diablo 3 Xbox 360 Kontrolcüsünde Daha Rahat Gibi"

Alkan Adakaner

Blizzard, Diablo 3'ü konsollara getirmeye kararlı görünüyor


     Blizzard'ın Diablo 3'ü konsollara getirmek istediğini uzun zamandır duyuyoruz. Firma yetkilileri bu niyetlerini gizlemedikleri gibi bu konuda bazı çalışmalar da yürütüyorlar. Konsollarda oyunların oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşması bunun nedeni diye düşünürken Blizzard'tan Jay Wilson'ın açıklaması tek nedenin bu olmadığını gösterdi.
 
    Diablo 3'ün yönetmeni olan Jay Wilson oyunun Xbox 360 kontrolcüsüne benzer bir kontrolcü ile denendiğini ve bu kontrol yapısının sanki konsol kontrolcülerine daha uygun gibi hissettirdiğini şu sözlerle aktardı:

    "Diablo 3'ün konsol sürümü fikrini araştırmamızın nedenlerinden birisi de oyunun kontrol ve tarzının konsollara uygun olmasıdır. Bizim oyunun ilk aşamalarındaki bazı deneylerimizde doğrudan kontrol şemasını Xbox 360 benzeri bir kontrolcüye yerleştirdik ve şöyle dedim: 'Bu oyun doğrudan kontrol yapısıyla daha iyi hissettiriyor' "
 
    Diablo 3'ün PC sürümü istediğimiz noktaya tıklayarak karakterlerimizi ilerletiyoruz. Eğer oyun konsollara çıkarsa karakterleri doğrudan biz hareket ettireceğiz. Bu durumun PC oyuncularını meraklandırmasına da gerek yok; çünkü Blizzard eğer oyunu konsollara getirmeye karar verirse, PC sürümüne "Joy Pad" desteği de sunacağını garanti ediyor.