EA: Bu Yıl CoD'tan Fazla Satmak Zorunda Değiliz

Alkan Adakaner

Bu yılın en büyük savaşı bu iki oyun arasında yaşanacak


     Electronic Arts'tan Peter Moore "bu yıl" Battlefield 3 ile amaçlarının Call of Duty'den daha fazla satmak olmadığını, pazarın büyük bölümüne sahip olan Call of Duty'nin pazar payını düşürmek istediklerini söyledi.
 
    Call of Duty'yi geçmelerinin uzun süreli bir stratejiye bağlı olduğunu söyleyen Moore, eğer Call of Duty şu an %90'lık bir pazara sahipse bunu %70'e indirmeyi planladıklarını söylüyor.  O nedenle Moore bu yıl Call of Duty'yi geçmek zorunda olmadıklarını belirtiyor.
 
     Electronic Arts; Battlefield, Medal of Honor ve Crysis gibi yapımlarda tıpkı FIFA'nın zaman içinde Pro Evolution Soccer'ı satış anlamında geçmesi gibi uzun süreli bir strateji uygulacakmış. Bunun için de tabi ki sabır gerekiyor.
 
      Battlefield 3'ün özellikle Gamescom'da yayınlanan videosundan sonra sanırım bu oyunu oynamak istemeyen FPS sever kalmayacaktır. Buna rağmen Battlefield 3, Modern Warfare 3'ten daha fazla satamayabilir. Sonuçta Call of Duty'nin büyük bir hayran kitlesi var. Bu yıl sonuna doğru savaşın galibi yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayacaktır.