Gearbox: Borderlands 2'de Herşeyi Yeniledik

Alkan Adakaner

Salvador şimdiden oyuncuların beğenisini kazanmayı başardı


     Borderlands 2'nin ilk ekran görüntülerine ve açıklanan bilgilerine baktığımızda gerçekten de bizi yepyeni bir oyunun beklediğini söyleyebiliriz. Yeni silahlar, ilginç bir karakter (Salvador) ve dev düşmanlar farklı bir atmosferi işaret ediyor. Gearbox Software'in de amacı zaten yepyeni bir oyun yapmakmış.
 
    Gearbox'ın Halkla İlişkiler ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Steve Gibson, geliştiricilerin oyunlarının extra içeriklerini bir diske koyup ilk oyunun sonuna da "2" rakamını eklemesinden oldukça şikayetçi olduklarını söylüyor. Seriye yenilik getirmeyen oyunların oldukça incitici olduğunu belirten Gibson, kendilerinin Borderlands 2'de böyle yapmadıklarını belirtiyor.
 
    Gibson'ın açıklamasına göre Borderlands 2'de herşeyi gerçekten de tamamen yenilemişler ve oyunun dünyasını yeniden inşa etmişler. Yani oyuncular yepyeni bir deneyim yaşadıklarını hissedecekler.
 
     Playstation 3, Xbox 360 ve PC için hazırlanan Borderlands 2'den beklentiler oldukça yüksek. Serinin ilk oyunu 5 milyon civarında satmıştı, yani oyunu bekleyen oldukça büyük bir oyuncu kitlesi var.