Playstation 3 Satışları Geçen Yıla Göre Düşüşte

Alkan Adakaner

Playstation 3'ün satışlarının düşmesi beklenmiyordu


     Sony'nin 30 Haziran'da biten 2011 mali yılının ilk çeyrek raporları yayınlandı. Bu raporlara göre geçen yıl aynı dönemde (Nisan-Mayıs-Haziran) 2.4 milyon adet satan Playstation 3, bu yıl ise 1.8 milyon adet sattı.
 
     Yeni donanim satış rakamlarına göre Playstation 3'ün toplam satışları 51.8 milyon adete ulaştı. Xbox 360 ise bugüne kadar 55 milyon adet sattı. EEDAR adlı kuruluşun araştırmasına göre 2011'ın ilk yarısında Playstation 3, Xbox 360'tan %10 daha fazla satıyordu. Eğer bu kuruluşuın araştırması doğruysa son dönemlerdeki düşüş daha fazla demektir.
 
     Ünlü Japon devi bu yıl 15 milyon adet Playstation 3 satmayı planlıyor. Geçen yıl bu rakam 14.3 milyon adette kalmıştı. Sanırım bu düşüş verilerinden sonra Sony beklentilerini azaltacaktır. Yine de yazılım satışlarının arttığını da belirtmeliyiz. Geçen yıl 24.8 milyon adet yazılım satan Sony, bu yıl ise 26.1 milyon adet yazılım satmış.
 
    Yine mali yıl verilerine göre Sony ilk çeyrekte 1.8 milyon adet PSP satmış. Geçen yıl bu rakam 1.2 milyon adetti. Her şeye rağmen geçen yıl aynı dönemde 9.2 milyon adet PSP yazılımı satan Sony'nin bu yıl 6.2 milyon adet yazılım satması da gözlerimizden kaçmıyor.
 
     Sony olarak ise Playstation 2'nin de satışlarının düşmeye devam ettiğini görüyoruz. Geçen yıl mali yılın ilk çeyreğinde 1.6 milyon adet konsol satan Sony, bu yıl ise 1.2 milyon adet PS2 satabilmiş.