Yeni Need for Speed, Frostbite 2'yi Kullanıyor

Gökhan Yılmaz

The Run, "Hayatın için yarış" sloganıyla geliyor.

 
     Electronic Arts'ın bir sonraki Need for Speed oyunu resmi olarak duyuruldu. Need for Speed: The Run ismindeki yapım, EA'in Black Box stüdyosu tarafından PC, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii ve 3DS için geliştiriliyor. Yapılan basın duyurusunda oyunun çıkış tarihi olarak 17 Kasım 2011 gösterildi.
 
     Need for Speed: The Run'da kendimizi Amerika'nın bir ucundan diğer ucuna uzanan ölümüne bir yarışın ortasında bulacağız. Bizim için San Francisco'dan New York'a kadar hız limiti ve trafik kuralları olmayacak çünkü hayatımızı geri kazanmak için bu yasa dışı yarışı kazanmamız gerekecek. Ülkenin en tehlikeli yollarında, en tahlikeli yarışçılarıyla çıkacağımız bu ölüm kalım mücadelesinde tek sahip olacağımız şey aracımız ve yeteneklerimiz olacak.
 
     Oyunun hikaye modunun yanı sıra bizleri heyecanlandıran bir diğer özelliği ise oyun motoru olarak Frostbite 2'yi kullanıyor olması oldu. Bildiğiniz gibi DICE'ın bu yeni motoru, tüm gözleri Battlefield 3 ve yıkım yetenekleri ile üzerine çekmişti. Ve Need for Speed: The Run'da da görüyoruz ki (Duyuru videosunda) bu yıkılabilir bölüm tasarımları bize pistlerde sunulacak. Yıkılabilir bir dünyada yarışmanın yanı sıra göz alıcı araç tasarımları ve başarılı oyun fiziklerinin olması bekleniyor.
 
     Aşağıdaki oynatıcıdan Need for Speed: The Run için yayınlanan duyuru videosunu izleyebilirsiniz (Kaçıranlar varsa). Videonun HD versiyonunu ise buradan izleyebilirsiniz.