IGN: Crysis 2, Xbox 360'ta PS3'ten Daha İyi

Alkan Adakaner

Crysis 2'nin grafikleri gerçekten de oldukça iyi, ama tek iyi olan grafikler değil


     Crysis 2'nin konsollarda nasıl bir performans göstereceği merak konusuydu. Crytek oyunun PC sürümünün en yüksek ayarlarda konsollardan daha iyi olacağını söylemişti, ama konsollar arasında bir fark olup olmayacağı konusunda açıklama yapmamıştı. 
 
    Oyunun Xbox 360 ve Playstation 3 sürümlerini inceleyen IGN'ye göre ise Crysis 2'nin Xbox 360 sürümü, Playstation 3 sürümünden daha iyi bir performans sergiliyor. 
 
     Sitedeki incelemede Xbox 360 sürümünün %10 daha fazla çözünürlüğe sahip olduğu, Frame-rate'in (saniye kare oranı) daha istikrarlı olduğu ve PS3'te bazı efektlerin ve ışıklandırmanın rakip konsola oranla daha kötü olduğu vurgulanmış.
 
    Ayrıca Playstation 3 sürümünde kaplamalarda sivri uçlu köşelere rastlandığı söyleniyor. Her şeye rağmen Crysis 2'nin PS3 sürümünün grafiksel olarak oldukça iyi olduğunu söyleyen site, PS3'te oyuncuların beklentisinin daha fazla olduğunu belirtmiş.
 
    IGN'de oyunun Playstation 3 sürümünün incelemesini buradan okuyabilirsiniz. PS3 sürümü grafiksel olarak 8.5 alırken, Xbox 360 sürümü 9.5 puan almış.