MGS: Rising'te Multiplayer Modları Olacak mı?

Ersin Kılıç

Bir karakter ancak bu denli değişebilirdi.


     İlk olarak Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty'de karşımıza çıkan Raiden karakteri büyük tartışmaları da beraberinde getirmişti. Kimi oyuncu bu karakteri sevse de büyük bir çoğunluk ise Raiden'in bu kadar ön planda olmasına ve karakter yapısına sinirlenmişti. Daha sonra ise Raiden MGS 4'te öyle bir karşımıza çıktı ki, bu karakterden en çok nefret eden oyuncu bile Raiden'i sever hale gelmişti.
 
     Peki Raiden'daki bu denli büyük değişim nasıl oldu? İşte ikinci oyun ile dördüncü oyun arasında geçen olayları anlatacak olan Metal Gear Solid: Rising'in merakla beklenmesi için bir neden daha. Raiden'ı kontrol edeceğimiz oyunda kılıcımızı kullanarak karpuzdan, duvarlara, meyve sebzeden düşmanlarımıza kadar her şeyi kıtır kıtır kesebileceğiz.
 
     Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan ve E3 sonrası sadece birkaç haberi ile karşılaştığımız MGS: Rising'in ana menü tasarımı ortaya çıktı. Henüz resmi olarak doğrulanmadığı için ortaya çıkan bu görüntünün sahte olma olasılığı da bulunuyor.
 
     Menüye baktığımızda ilk dikkatimizi çeken nokta hikaye ve ayar menüsü arasında kalan multiplayer seçeneği oluyor. Menü tasarımında gözden kaçmayan bir diğer detay ise PS3 tuşları oluyor. Ortaya çıkan bu menü tasarımına aşağıdan göz atabilirsiniz.