PSPhone: Yeni ve Net Video Görüntüleri

Ersin Çakı


      Geçen günlerde bir kullanıcının elinde çalışırken gördüğümüz PlayStation Phone şimdi başka bir kullanıcının çektiği videolarda menülerini, tuş takımını, telefonun dış görünümünü ve PlayStation menü seçeneğini gösteriyor.

 
     Videolarda gözüme çarpan bir şey, ekranın telefon döndürüldüğünde yön değiştirme özelliği yok gibi gözüküyor. Ekran sadece alt kısımdaki tuş takımı açıldığında yönünü değiştiriyor(yani dikey yerleşimdenden yatay yerleşime geçiyor).

     Bu videolardan ekranın kapasitif mi yoksa resistif mi olduğunu anlayamıyoruz. Galiba bunun gibi detaylı özellikler için ürünün özelliklerinin resmen duyurulmasını bekleyeceğiz.
 
 
      Ayrıca başka bir kullanıcı PlayStation Phone ile çektiği fotoğrafları Picasa fotoğraf paylaşım sitesine yüklemiş. Fotoğrafların EXIF bilgilerinde fotoğrafı çeken makinenin Sony Ericsson modelinin ise Zeus olduğu görülüyor. Fotoğrafların 5 Megapiksellik bir kameradan çekildiği de ayrıca bu EXIF bilgilerinde görülüyor.

     Her ne kadar fotoğrafların içeriği biraz garip gözükse de fotoğrafların EXIF bilgilerine bakınca içerik önemini yitiriveriyor.