Black Ops'un İlk Gün Satışları Harika!

Samet Konuksal


 
     Call of Duty: Modern Warfare 2'nin ilk gün 4.7 milyon satması, kırılması güç bir rekoru beraberinde getirmişti. Ancak görünen o ki Modern Warfare 2'nin rekorunu, başka bir Call of Duty oyunu egale etti!
 
     VGChartz'ın raporuna göre, dün çıkışını yapan Call of Duty: Black Ops, çıkışından sonraki 24 saat içerisinde yaklaşık 7 milyon adet sattı. Oyunun ön sipariş satışlarının ise 4.5 milyon civarında olduğu bildirildi. 
 
     Satış rakamlarının haricinde VGChartz, bir de satışlarla ilgili bir istatistik yayınladı. İstatistiklere göre ilk gün satışlarında oyunun, Amerika'da 3.6 milyon, Birleşik Krallık'ta 1.4 milyon, Kanada'da 350 bin, yaklaşık bir milyon civarında ise Avrupa'da satıldığı görülüyor.
 
     Ayrıca, oyunun toplam satışlarının %59 gibi büyük bir payını Xbox 360'ın, %36'lık payını ise PS3'ün aldığı açıklandı. Geri kalan yüzdeleri ise PC, Wii ve DS platformları kendi aralarında paylaşıyor. 
 
     Her ne kadar şu sıralar gündemde Black Ops'da görülen oyunun keyfini kaçırıcı buglar olsa da, Black Ops serinin ismine yakışır bir çıkış yapmış.