Xbox Series'in Hızlı Devam Etme Özelliği Bazı Oyunlarda Sorunlar Çıkarabiliyor

Gazali Çetinkaya

 
Yeni nesil Xbox konsollarının sunduğu özelliklerden biri de Hızlı Devam Etme (Quick Resume). Birden fazla oyun arasında geçiş yapmanıza ve oyuna bıraktığınız yerden anında devam etmenize olanak sağlıyor. Oldukça güzel bir özellik ama çalıştığı zaman.
 
Hem oyuncular hem de basın tarafından belirtilene göre Hızlı Devam Etme bazı oyunlarda düzgün bir şekilde çalışmayabiliyor. Assassin's Creed Valhalla, Watch Dogs: Legion, Yakuza: Like a Dragon, Dirt 5, Forza Horizon 4 ve NBA 2K21 sorun çıkardığı söylenen oyunlar arasında. Örneğin Eurogamer, Assassin's Creed Valhalla'da yaşamış. Oyuna geri döndüğünde oyun online servislere bağlanmadığı için hata mesajları almasına sebep olmuş.
 
Microsoft'tan Jason Ronald konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 1000 civarı oyunda Hızlı Devam Etme özelliğinin tamamen işlevsel olduğunu belirtti. Bazı oyunlarda sorunlar yaşandığını görmüşler ve bu oyunlarda özelliğin kullanılması geçici olarak devre dışı bırakılmış. Hangi oyunlar olduğu belirtilmedi fakat çözüm üzerinde çalışılıyor ve desteklenen oyun sayısının giderek artması planlanıyor.