Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gray Zone Warfare Erken Erişim İnceleme

 
 
MADFINGER Games ekibi tarafından 30 Nisan tarihinde piyasaya sürülen Gray Zone Warfare oyununu kısa bir süre deneyimleme fırsatı buldum ve burada deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Erken erişim sürümü olarak bizlere sunulan bu yapımda elbette ilk başta gözünüze performans sorunları çarpıyor. Birçok oyuncu incelemesi de aynı şekilde yaşanan sorunları bizlere aktarıyor. Steam platformunda yer alan incelemelere bakacak olursanız oyuncuların bu durumdan şikayet ettiğini görebilirsiniz.
 
 
Performans sorunları bir yana dursun, oyun içerisinde oldukça farklı hatalarla ve bug'larla da karşılaşmanız mümkün. Örneğin helikopterin kalkış yaptığı alanda sağda solda kafasız askerlerin koşuştuğunu görebilirsiniz. Bu da oyunda yer alan komik hatalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak erken erişim sürümü olarak bu tarz durumları elbette es geçebiliyoruz.
 
Taktiksel bir savaş deneyimi 
 
 
 
Oyunda bildiğiniz üzere taktiksel bir savaş deneyimi bizleri bekliyor. Karakterin kontrolünü elimize aldığımız zaman silahı tutuşu ve sağa sola doğru hafif eğilerek bakışı gerçekten de bizi hemen moda sokuyor. Bildiğiniz üzere öncelikle herkesin bulunduğu bir lobi kısmında bulunuyoruz. Burada bir görev elde edebiliyor ve helikopterin geldiği esnada helikopteri binerek kendinizi açık bir alanda bulabiliyorsunuz ve görevleri bu açık alan içerisinde gerçekleştirmeniz gerekiyor.
 
Açık alan içerisinde sürekli olarak yeşilliklerin ve otların olduğunu görebiliyor ve daha önce bu kadar yeşilliği Crysis oyunlarında görmüşsünüzdür. Dolayısıyla o hissiyatı doğrudan yaşatıyor diyebiliriz. Ortamı atmosfer açısından gerçekten de güzel bir yapıyı bünyesinde barındıran oyunda yapacağımız taktiklerle ve hamlelerle beraber gidişata doğrudan yön verebiliyor ve kendi oyun tarzımızı oyuna dahil edebiliyoruz. Hangi siperlerin arkasına yatabileceğimiz, hangi kısımlarda ilerleyebileceğimiz ve nereye doğru gideceğimiz tamamen bizim hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve burada kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Oyunun karakterinizin silahı tutuşu, farklı yöne doğru bakışı ve nişangah mekanikleri gerçekten güzel bir şekilde işleniyor. Aynı zamanda oyundaki vuruş hissiyatı oldukça tok bir deneyimi bizlere sunuyor. Tüm bu detaylarla beraber oyun erken erişim olmasına rağmen güzel bir savaş mekaniğini içeriyor diyebiliriz.
 
Çevrimiçi çok oyunculu bir yapı 
 
 
 
Gray Zone Warfare bildiğiniz üzere çok oyunculu ve çevrimiçi bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve tek oyunculu bir modu içerip içermeyeceği şu an için belli değil. Belki de ilerleyen süreçte geliştirici ekip sağlanan oyuncu geri bildirimleri ile beraber bu modun da karşımıza çıkması mümkün olabilir. Ancak şu anda böyle bir durumun söz konusu olmadığını aktarabiliriz.
 
Oyunun genel işleyişine ve yapısına bakacak olursak Escape from Tarkov oyunuyla da benzerlik gösterdiğini doğrudan söyleyebiliriz. Farklı farklı kalkış noktalarının bulunduğu ve aynı zamanda kendimizi farklı operasyonlara soktuğumuz yapım içerisinde ölü bedenleri yağmalayabiliyor ve bu bedenlerden ilk etapta elbette oldukça basit unsurların bizlerin karşısına çıktığını söyleyebiliyoruz.
 
Oyunda yer alan yapay zekalar genel olarak aynı yağma içerikleriyle beraber karşımıza çıkarken oyuncuların burada olması ile beraber elbette daha farklı silahı ve kaynağı çantamıza alabiliyoruz. Zaten çanta sisteminin ve envanter sisteminin de hemen hemen Escape from Tarkov oyunu ile oldukça benzerlik gösterdiğini tekrar belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla iki oyun arasında da benzer niteliklerin olduğunu aktarmak istiyorum.
 
Geniş bir harita yer alıyor 
 
 
Bunun dışında yapım içerisinde elbette geniş bir haritanın olduğundan bahsettik. Haritanın başka bölgelerine doğru ilerlerken elbette farklı indirme ve bindirme noktalarının burada olduğunu aktarabiliyoruz. Buralara helikopterle beraber ilerleyebiliyor, helikopteri istediğimiz zaman çağırabiliyor veya görevimiz tamamlandıktan sonra atlayıp tekrar üsse geri dönüş yapabiliyoruz. Yani öncelikle kendimizi üs bölgesinde bulmaya hazırlanıyoruz.
 
Burada menümüzü açarak dilediğimiz şekilde ticaret yapabiliyor, alım yapabiliyor veya diğer taraftan çeşitli görevler elde edebiliyoruz. Üs bölgesinde elde ettiğimiz görevlerin akabinde elbette kazanabileceğimiz ödüllerin hangileri olduğunu da görebiliyor ve ona göre kendimizi göreve doğru atabiliyoruz. Ardından helikopterlerin kalkış bölgesine doğru ilerliyor ve kendimize o bölgeye doğru götürebiliyoruz.
 
Helikoptere indikten sonra kendimizi operasyon bölgesinde bulabiliyor ve çeşitli görevleri tamamlayabiliyoruz. Örneğin, bir bölgeyi keşfetme görevi veriliyor veya diğer taraftan bir kaynağı bulmak için mücadele etmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyun içerisinde farklı farklı görevler bulunuyor ve bu görevlerle beraber de çıkartma işlemini tamamlamamız gerekiyor. Oyun zaten bu temel etrafında dönüyor ve arkadaşlarla beraber daha eğlenceli bir deneyimin kapısını aralayabiliriz diyebiliyoruz. 
 
Görevleri tamamlayarak çeşitli ödüllerin sahibi olabiliyorsunuz 
 
 
 
Görevleri tamamladıktan sonra haritamızı açıp helikopteri çağırabiliyor ve helikopterin gelme süresinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Örneğin, bir dakika içerisinde helikopterin geleceğini görebiliyor ve harita içerisinde bu sürenin sürekli olarak işlediğini aktarabiliyoruz. Helikopteri beklerken elbette oyunun tam sürümü ile beraber diğer oyuncuların da dahil olduğunu varsayarsak, bu bölgenin ağır çatışma bölgesi olacağını aktarabiliyoruz. Yani diğer oyuncular bu çıkartma bölgelerine pusu kurabilir, oradan bizleri çıkartmak istemeyebilir ve elimizdeki kaynakları tamamen elde etmeye çalışabilir. Escape from Tarkov oyununda da aynı şekilde çıkış noktalarını tutan bazı oyuncuların olduğunu aktarabiliyor ve bu oyunda da aynı şekilde bu sistemin yer alacağını şimdiden söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunun gitgide zorlaşan bir yapıyla bizlere zorlu bir deneyim sunacağını da aktarabiliyoruz.

Oyunun genel yapısına bakacak olursak, gerçekten de ormanların ve yeşilliğin oldukça fazla olduğunu aktarabiliyor ve kendimizi rahatlatıcı bir ortamda bulabiliyoruz. Dolayısıyla bu durum aslında bir nevi oyuncuları zora sokan unsurlar arasında yer alıyor. Çünkü ağaçlar ve otların arasından düşmanlar çıkabiliyor ve onları görmemiz de bu kapsamda zorlaşabiliyor. Böylece bu manzaraların getirdiği bir zorluğun olduğundan da bahsetmek gerekiyor.
 
 
 
Harita içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve genel olarak görev odaklı bir yapıyla karşılaşabildiğimiz yapımda çatışmaların sesleri ve silahın vuruş hissiyatı gayet ideal bir şekilde karşımıza geliyor. Bununla beraber kendi planlarımızı ve stratejimizi oyuna dahil edebileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Oyun için şu anda bahsedeceklerimiz bunlardan ibaret. Genel olarak oynayabileceğiniz ve bir şans verebileceğiniz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Siz de oyunu oynadıktan sonra yorumlar kısmına kendi tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz. Peki sizce oyun nasıl?

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Psikolojik Dram Oyunu The End of You 20 Haziran'da Çıkacak Terapist Görevini Üstlenebileceğimiz Vampire Therapist Görsel Roman Tarzıyla Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız